• Πρώτη μέρα στο σχολείο - Ξενάγηση των μαθητών της Α' τάξης
  • Εκδήλωση 1ης Οκτωβρίου
  • Εκδήλωση 28ης Οκτωβρίου
  • Εκδήλωση 28ης Οκτωβρίου

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑΣ

Με την ευκαιρία της νέας σχολικής χρονιάς, 2017-2018, εύχομαι σε όλους: μαθητές/μαθήτριες, εκπαιδευτικό, γραμματειακό, βοηθητικό προσωπικό και γονείς/κηδεμόνες μια καλή και δημιουργική χρονιά. Αν  εργαστούμε συστηματικά και στοχευμένα, μέσα σε  κλίμα σύμπνοιας και συνεργασίας, θα ευοδωθούν οι κόποι μας και θα επιτύχουμε τη βελτίωση όλων μας, σε επίπεδο ατομικό και συλλογικό. Ο αγώνας για την αριστεία είναι πάντα κοπιώδης, γεμάτος εμπόδια και δυσκολίες. Όλοι μαζί, συντονισμένα,  μπορούμε να τα καταφέρουμε!

Έχουμε την τύχη να ανήκουμε στο αρχαιότερο και ιστορικότερο σχολείο της Κύπρου, σε ένα σχολείο δυναμικό, που ανέκαθεν πάντρευε την παράδοση με την καινοτομία. Το γεγονός ότι ανήκουμε στο Παγκύπριον Γυμνάσιον περιποιεί τιμή σε μας, όμως παράλληλα γεννά βαριά ευθύνη και υποχρεώσεις. Μια από τις υποχρεώσεις μας είναι να γνωρίσουμε την ιστορία του σχολείου μας σε βάθος και να εκτιμήσουμε την πολυσχιδή διακοσάχρονη προσφορά του στα εθνικά, εκπαιδευτικά, κοινωνικά και πολιτιστικά δρώμενα του τόπου. Επιπλέον, έχουμε την ευθύνη να προβάλουμε αυτή την πνευματική κληρονομιά, αλλά και να φανούμε αντάξιοι συνεχιστές της. «Φάρος τηλαυγής του Ελληνισμού», αποκαλείται το Παγκύπριον Γυμνάσιον από τον Βολονάκη, έναν από τους πρώτους γυμνασιάρχες του. Σε φάρο λαμπερό, οφείλουμε και εμείς να αναδείξουμε το Σχολείο μας.

Ο φάρος αυτός θα φωτίσει τα σκοτάδια στον τόπο μας. Η ημικατεχόμενη και δοκιμαζόμενη πατρίδα μας, έχει ανάγκη από πνευματικές εστίες –εστίες παιδείας και πολιτισμού–  αλλά και από εξαιρετικό ανθρώπινο κεφάλαιο –από ανθρώπους μορφωμένους, καλλιεργημένους, ενάρετους, υπεύθυνους, δημιουργικούς και καινοτόμους. Έτσι, η Κύπρος μας θα ενισχυθεί, ώστε να ξεπεράσει τους σκοπέλους και τις εχθρικές επιβουλές, με στόχο την επανένωση και την πρόοδό της.

Κλείνοντας, θα ήθελα να ευχηθώ, ξανά, καλή και εποικοδομητική χρονιά, καθώς και υπομονή στις αναπόφευκτες ταλαιπωρίες, λόγω των έργων ανακαίνισης. Προσωπικά, είμαι αισιόδοξη, γιατί αυτό το μεταβατικό στάδιο που ζούμε τώρα θα οδηγήσει στην αναβάθμιση του Σχολείου μας.

 

Η Διευθύντρια

Σοφία Ιωάννου