• Πρώτη μέρα στο σχολείο - Ξενάγηση των μαθητών της Α' τάξης
  • Μνημείο Μαθητιώσας Νεολαίας
  • Εκδήλωση 1ης Οκτωβρίου
  • Μνημείο Μαθητιώσας Νεολαίας
  • 1ο Βραβείο - Αντικοινωνική συμπεριφορά νέων και πνευματικά αντισταθμίσματα από την εμπειρία και τη ζωή της εκκλησίας

Καλωσορίσατε στην ιστοσελίδα του Παγκυπρίου Γυμνασίου. Εδώ θα βρείτε πληροφορίες σχετικές με το σχολείο μας, τις δραστηριότητες μας  και ό,τι άλλο αφορά την οργάνωση και λειτουργία του σχολείου.

Σας ευχόμαστε καλή πλοήγηση!Πρόγραμμα εξετάσεων μετάταξης Απριλίου 2024

Παροχή υποτροφιών για προπτυχιακές σπουδές από το Ίδρυμα Αλκυονίδες εισ μνήμη Γεωργίας Πολυβίου

Πρόγραμμα ενιαίων τελικών εξετάσεων Γυμνασιακού κύκλου

Πρόγραμμα ενιαίων τελικών εξετάσεων Λυκειακού κύκλου


Μουσικό Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Re-bE: Η κ. Αλέξια Βασιλείου στο Παγκύπριον Γυμνάσιον 


Χαιρετισμός Διευθύντριας Παγκυπρίου Γυμνασίου

Αγαπητοί γονείς /κηδεμόνες, αγαπητοί μαθητές και αγαπητές μαθήτριες,

Με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, εύχομαι σε όλους πρόοδο και επιτυχία.

Σας καλωσορίζω στο Παγκύπριον Γυμνάσιον, το πρώτο σχολείο Μέσης Εκπαίδευσης της Κύπρου. Ιδρύθηκε στα δύσκολα χρόνια της Τουρκοκρατίας, το 1812, από τον Αρχιεπίσκοπο Κυπριανό και υπήρξε από την πρώτη στιγμή φυτώριο παιδείας και κέντρο ελληνικών γραμμάτων. Στον κατάλογο των καθηγητών και των αποφοίτων του περιλαμβάνονται, εκτός από τους πεσόντες στους αγώνες του Ελληνισμού, προσωπικότητες που σημάδεψαν την πολιτική, πολιτιστική, πνευματική και επιστημονική ζωή της Κύπρου.

Μετά και την πρόσφατη κτηριολογική ανακαίνισή του, το Παγκύπριον Γυμνάσιον αποτελεί ένα από τα πιο σύγχρονα και πρωτοποριακά Σχολεία. Στεγάζει στους χώρους του Λυκειακό κύκλο, Ολοήμερο Γυμνάσιο Διαθεματικής και Διεπιστημονικής Μάθησης (STEAM – Ελληνική Γλώσσα και Πολιτισμός) και Μουσικό Γυμνάσιο /Λύκειο. Με αυτά τα δεδομένα, και με θεμέλιο την ιστορία και την παράδοσή του, το Σχολείο έχει σήμερα το βλέμμα του στραμμένο στο μέλλον.

Αγαπητοί μαθητές και αγαπητές μαθήτριες,

Στόχος μας είναι η προσφορά σε εσάς των απαιτούμενων γνώσεων αλλά και η σωστή ανάπτυξη του συναισθηματικού σας κόσμου, η ενδυνάμωση της πίστης σας σε αρχές και αξίες, η καλλιέργεια δεξιοτήτων και η ανάπτυξη της κριτικής σας σκέψης. Μέριμνά μας είναι να κατανοήσετε την αξία της ελευθερίας, της ειρήνης, της δημοκρατίας, του σεβασμού, της υπευθυνότητας. Να μάθετε να συμβιώνετε με τους συνανθρώπους σας, να γνωρίζετε τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις σας. Να προσπαθείτε να ικανοποιείτε τα όνειρα και τις ευγενείς φιλοδοξίες σας, επιδεικνύοντας όμως πρώτιστα περιβαλλοντική και κοινωνική ευαισθησία και έχοντας ως ζητούμενο το κοινό καλό.

Παράλληλα έχουμε υποχρέωση να μην ξεχνούμε τις ανάγκες και ιδιαιτερότητες της ημικατεχόμενης πατρίδας μας. Είναι ψηλά στις προτεραιότητές μας η καλλιέργεια της ελληνικής γλώσσας και η διδασκαλία της ιστορίας της Κύπρου και ευρύτερα του Ελληνισμού.

Αγαπητοί γονείς /κηδεμόνες,

Να είστε βέβαιοι πως τόσο εγώ όσο και το υπόλοιπο προσωπικό του Σχολείου θα εργαστούμε με όλες μας τις δυνάμεις και με πολλή αγάπη, ώστε να προσφέρουμε στα παιδιά σας την παιδεία που αξίζουν και δικαιούνται, στηριγμένοι σε αρχές και αξίες, και με γνώμονα τις σύγχρονες εκπαιδευτικές προκλήσεις, την επιστημονική πρόοδο και την εθνική μας επιβίωση στον τόπο μας.

Σας ευχόμαστε καλή πλοήγηση στην ιστοσελίδα μας!

Η Διευθύντρια

Μαρία Μορφή


Μαθητική στολή

Μαθητική Ημερίδα των Κινηματογραφικών Εργαστηρίων ΣΥΝeΚΠΑΙΔΕΥΣΗ 2023

Διαδρομές Σχολικών Λεωφορείων

Έναρξη εγγραφών στα Επιμορφωτικά Κέντρα του ΥΠΑΝ

Κατάλογος Βραβείων 2022-2023

Μαθητική Εστία 2022-2023

Δημόσιες Διαλέξεις στην Τεχνητή Νοημοσύνη


Ανακοινώσεις


Σχολική Επετηρίδα


Περιοδικό - Μαθητική Εστία


Υποτροφίες


Ηλεκτρονικό Σύστημα Διοίκησης