• Πρώτη μέρα στο σχολείο - Ξενάγηση των μαθητών της Α' τάξης
 • Μνημείο Μαθητιώσας Νεολαίας
 • Μνημείο Μαθητιώσας Νεολαίας
 • 1ο Βραβείο - Αντικοινωνική συμπεριφορά νέων και πνευματικά αντισταθμίσματα από την εμπειρία και τη ζωή της εκκλησίας
 • Εκδήλωση 1ης Οκτωβρίου
 • Εκδήλωση 28ης Οκτωβρίου
 • Προγραμματισμοί

 • Ανακοινώσεις

  Ανακοινώσεις Για να δείτε τις ανακοινώσεις, πατήστε εδώ.
 • Υλικό Εξ' αποστάσεως εκπαίδευσης

  Υλικό Για να δείτε το Υλικό, πατήστε εδώ.

Χαιρετισμός Διευθυντή Παγκυπρίου Γυμνασίου

Αγαπητοί γονείς, αγαπητοί μαθητές,

Με την ευκαιρία της νέας χρονιάς, που συμπίπτει με την ανάληψη των νέων καθηκόντων μου ως Διευθυντή του Παγκυπρίου Γυμνασίου, θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους καλή χρονιά και ένα δημιουργικό και εποικοδομητικό Β΄ Τετράμηνο. Όλοι εμείς οι εργαζόμενοι στο Παγκύπριο Γυμνάσιο αισθανόμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που υπηρετούμε σε ένα από τα παλαιότερα και πιο ιστορικά σχολεία του Ελληνισμού, στο αρχαιότερο μάλιστα Σχολείο Μέσης Εκπαίδευσης της Κύπρου, που από το 1812 έως και σήμερα προσέφερε και συνεχίζει να προσφέρει σημαντικά στην πνευματική ζωή της Κύπρου, καθώς εδώ δίδαξαν και από εδώ αποφοίτησαν σημαντικές προσωπικότητες της πατρίδας μας και του Ελληνισμού εν γένει.

Στόχος του Σχολείου μας είναι να παρέχει σε όλους τους μαθητές ίσες ευκαιρίες να οικοδομήσουν στέρεα μορφωτικά θεμέλια, που στηρίζονται στις διαχρονικές αξίες του Ελληνισμού, στη θετική στάση απέναντι στη μάθηση, στη συμμετοχή, στη συνεργασία και την αλληλεπίδραση μεταξύ μαθητών και εκπαιδευτικών μέσα σε ένα ασφαλές για όλους και ευχάριστο σχολικό περιβάλλον. Βασικός σκοπός όλων μας είναι το Σχολείο να αποτελέσει ένα ζωντανό οργανισμό μόρφωσης και μια δημιουργική κοινότητα, στην οποία μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς θα συνεργάζονται για την πρόοδο και την ευημερία των μαθητών και της κοινωνίας.

Είμαστε αισιόδοξοι ότι με σκληρή δουλειά και πολλή αγάπη για τους νέους, αλλά και με αίσθημα ευθύνης για τον τόπο μας και το μέλλον των παιδιών μας, θα καταφέρουμε να επιτύχουμε τους παιδευτικούς μας στόχους και να πραγματοποιήσουμε το όραμά μας: να προετοιμάσουμε τη μαγιά, που θα εργαστεί και θα επιτύχει την εθνική μας επιβίωση στον τόπο που μας γέννησε, αλλά και την κοινωνική κάθαρση που όλα τα εκπαιδευτικά προγράμματα ευαγγελίζονται.

Ο Διευθυντής

Λοΐζος Σέπος  

 

Σημείωση:

Σας ενημερώνουμε ότι από τις 23 Δεκεμβρίου 2019, καθήκοντα Διευθυντή στο Σχολείο μας ανέλαβε ο κ. Λοΐζος Σέπος, μετά την προαγωγή της προηγούμενης Διευθύντριας, κ. Σοφίας Ιωάννου, στη θέση της Επιθεωρήτριας Φιλολογικών Μαθημάτων.